Urodinamika – A vizelettartási és -ürítési rendellenességek szakambulanciája

Vizelettartásra gyógynövény. Vizelettartási problémák | BENU Gyógyszertár

Érdeklődöm Az inkontinencia nagyon gyakori probléma, mely széles skálán mozog. Van, akinél csupán pár cseppnyi önkéntelen vizelet távozik tüsszentés, nevetés vagy fizikai erőfeszítés során, míg mások sokkal komolyabb, megállíthatatlan vizeletürítési kényszerrel küzdenek. Meglepő lehet, de inkontinencia esetén nagyon fontos, hogy igyanak minél többet!

Vizelettartási problémák Vizelettartási problémák Pedig a vizelettartásra gyógynövény gyakoribb, mint gondolnánk: vizelettartásra gyógynövény nőknél is előfordul terhesség hatására, idős korban pedig minden harmadik ember vizelettartási problémával küzd.

Létezik azonban néhány olyan módszer és eszköz, amely segíthet a panaszok enyhítésében.

A betegség nem jár fájdalommal, így akár évekig elrejthető, az életminőséget azonban nagymértékben befolyásolhatja.

Mi az inkontinencia? Inkontinenciáról, vagyis vizelettartási problémáról akkor beszélünk, ha a húgyúti záróizom nem működik megfelelően.

Nyitólap » Klinikánk » Szakmai profilok » Urodinamika — A vizelettartási és -ürítési rendellenességek szakambulanciája Urodinamika — A vizelettartási és -ürítési rendellenességek szakambulanciája A női és férfi vizelettartási és -ürítési rendellenességek teljes kivizsgálása és széles-spektrumú konzervatív és műtéti kezelése. A vizeletelfolyás inkontinencia elsősorban nőkben fordul elő, de bizonyos formái a férfiak körében is megfigyelhetők.

Az inkontinenciának is vannak fokozatai: nagyon enyhe inkontinencia esetén csak tüsszentés vagy köhögés közben távozik akaratunkon kívül egy-két csepp vizelet, de létezik nagyon súlyos formája is, ilyenkor van, hogy már nincs idő eljutni a mosdóig. A vizelettartási problémák a nők körében jóval gyakoribbak, mint a férfiaknál, ennek oka az anatómiai különbségekből, valamint a terhesség és a menopauza miatt kialakult szövet- és izomgyengülésből adódik.

vizelettartásra gyógynövény

Vizelettartásra gyógynövény panaszok hátterében komoly betegségek is meghúzódhatnak, éppen ezért panaszainkkal feltétlenül orvoshoz kell fordulnunk. Inkontinenciát okozhat, illetve a panaszokat súlyosbíthatja számos tényező, többek között a túlsúlyosság, a dohányzás, a húgyvezeték anatómiai rendellenessége, a szülés, a menopauza, a gát sérülése, az örökletesség és az idős kor.

Húgyúti fertőzés ellen természetesen és hatékonyan

Az inkontinencia típusai A vizelettartási problémáknak több típusa létezik. A túlfolyásos inkontinencia cukorbetegségben szenvedőknél fordul elő a leggyakrabban. Ebben az esetben folyamatosan szivárog kis mennyiségű vizelet, ennek oka, hogy a húgyhólyag vizeléskor nem tud teljesen kiürülni, ezért túltöltődik.

vizelettartásra gyógynövény

Stressz okozta inkontinenciáról akkor beszélünk, ha vizelettartásra gyógynövény hasban megnövekedett nyomás hatására — például köhögéskor — akarattalanul vizelet távozik. A késztetéses inkontinencia esetében annyira hirtelen és erőteljesen jelentkezik a vizelési inger, hogy azt a beteg nem képes elnyomni. Idős korban az inkontinencia ezen formája a leggyakoribb. Inkontinencia-termékek A patikákban ma már számos olyan eszköz és készítmény kapható, amely nagyban megkönnyítheti az inkontinenciával élők mindennapjait, és vizelettartásra gyógynövény abban, hogy a vizelettartási probléma ne akadályozza a társas kapcsolataik ápolását.

vizelettartásra gyógynövény

A légáteresztő, kitűnő nedvszívó-képességű inkontinencia betétek például védelmet és biztonságot nyújtanak egyszerre. Különböző méretekben és kialakításban kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a megfelelő méretű és a prosztata kezelés közepén probléma súlyosságához illő betétet.

vizelettartásra gyógynövény

Az inkontinencia betétek ugyanolyan diszkrétek, és gyakorlatilag láthatatlanok, mint a női intim betétek. Számos érzékeny, az inkontinencia hatására irritálódott bőr ápolására szolgáló terméket is vásárolhatunk. A nedves törlőkendők és a testlemosók segítenek a tisztálkodásban, míg a különböző speciális testápolók az érzékeny bőrt nyugtatják és táplálják.

vizelettartásra gyógynövény

A bőrvédő krémek pedig segítenek a bőrirritáció és a bőrgyulladás megelőzésében, felgyorsítják a bőr regenerálódását, táplálják és hidratálják a bőrt.