termoterápia jelentése - Idegen Szavak Gyűjteménye

Termoterápia fogalma, Fizioterápia vagy fizikoterápia?

Belépés Regisztráció Mi a fizioterápia?

Fizikoterápia

A fizioterápia természeti fizikai, kémiai energiákkal való gyógyítást jelent. A csak tisztán fizikai energiát felhasználó kezeléseket fizikoterápia néven foglaljuk össze.

termoterápia fogalma

A fizioterápiában kétféle felosztás ismert: a magyar és a német. Míg a magyar felosztásnál a bevitt energia szerint történik a csoportosítás, addig a német felosztásnál a bevitt energiára kialakuló élettani hatások alapján van az osztályozás.

termoterápia fogalma

Természetesen mindkét esetben felfedezhetünk átfedéseket. Termoterápia fogalma esetben főleg mesterségesen előállított energiát használnak a kezelésekhez. A bevitt energia szerinti felosztás: 1.

termoterápia fogalma

Elektroterápia Ide tartoznak a kis- közép- és nagyfrekvenciás kezelések, magnetoterápia. Foto- és Helioterápia A helioterápia a napfénnyel történő kezelést jelenti, míg a fototerápiához az ultraibolya sugárzás, infravörös sugárzás, lézerkezelés és látható fény tartozik.

Hozzászólás

Termoterápia Meleg és hideg hőterápiát is alkalmaznak. Ide sorolhatóak a különböző hőfokú száraz borogatásokat és pakolásokat, a szauna, valamint termoterápia fogalma egész testre kiható hőlégkamra és gőzkamra.

Megkülönböztetnek még ún. A terápia kialakításának elvei[ szerkesztés ] Tüneti kezelésnek mondják, amikor a beteg számára kellemetlen tüneteket megszüntetik, anélkül, hogy a kiváltó okát is megszüntetnék. Ilyen esetben a kiváltó ok megszüntetése helyett a beteg számára kellemetlen tüneteket láz, fájdalom, rossz közérzet, hányinger igyekeznek megszüntetni.

A 0 °C alatti kezeléseket kryoterápiának nevezzük. Hidroterápia A hidroterápia a víz fizikai hatásait, legfőképpen a vízhőmérséklet adta stimulációkat valamint a víz felhajtó erejét használja ki.

Ide termoterápia fogalma a nedves borogatások, leöntések, pakolások, ezen kívül még a mechanikai hatásokkal társított kezelések is, mint a súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti torna. Mechanoterápia Ebbe a csoportba sorolhatóak az aktív és passzív mozgások, így a torna, masszázs, az eltérő extenziós kezelések és az ultrahang kezelés is.

Klímaterápia A klímaterápia valamely földrajzi terület éghajlatát használja fel a gyógyításban. A klímaterápia speciális formája a barlangterápia speleoterápia.

  1. Benign prostatic hyperplasia treatment ppt
  2. Nincsenek gyertyák a prosztatitis kezelésére
  3. Termoterápia fogalma.
  4. Prostatitis a ureplasma- ban
  5. Gyertyák relief prosztatitis
  6. Női prosztata gyulladás
  7. Mi a fizioterápia?
  8. A fizioterápia az orvosi terápia legősibb ága, mely a természet energiáit használja fel a gyógykezelésben.

Ilyenkor hideg vagy meleg barlangok klímahatását alkalmazzák a kezeléseknél. Balneoterápia Ide tartoznak a gyógyvízzel, vagy mesterséges, kémiai anyagokkal készített fürdőkezelések, ivókúrák és iszappakolások. Inhalációs kezelések Az aeroion és aeroszol terápia, ahol a szervezetbe a légutakon keresztül jutnak be a kezelésnél használatos anyagok.

Fizioterápia – tudnivalók a gyógyító energiákról

Az aeroion kezelésnél ezek a negatív ionok, melyek jótékony hatást fejtenek ki a szervezetünkre. Az aeroszol terápiánál pedig gyógyvizet vagy porlasztott gyógyszeroldatot juttatnak a légutakba.

Étrendi kezelés Diéta, gyógy-élelmezés.

termoterápia fogalma

A fizioterápia végső célja az egyén egész életén át tartó mozgásképességének lehetőség szerinti fejlesztése, a sérült mozgásfunkció megőrzése, javítása, illetve helyreállítása a fizioterápia eszközrendszerén keresztül.