misc1

Disznótoros - Budapesten mutatkozik be a tiszaeszlári Kocsis Tanya

Mindegyik nap szorgos munkával telik a tiszaeszlári Kocsis Tanyán, azonban ezekben a napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a dolgozók, ugyanis a hétvégén a családi vállalkozás bemutatkozik a X. Budapesti Mangalica Fesztiválon. A rendezvényre az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek tenyésztők és őstermelők, így sok esetben magától az állattartótól vehetik meg a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült termékeket a látogatók.

A megszokott termékeinkkel veszünk részt a fesztiválon, egyedül a rakott fej lesz az újdonság, ezt eddig még nem vittük fesztiválra. A fővárosban bemutatkozunk ismét füstölt, főtt és töltelék árukkal, hurkákkal. A rendezvény miatt nem leszünk a hétvégén a nyíregyházi Búza téri piacon – tájékoztatta lapunkat Kobzos István, a Kocsis Tanya munkatársa. A családi vállalkozás megyénkben az elsők között, 2005-ben kezdett el foglalkozni a mangalicák tenyésztésével, majd később a feldolgozásukkal.A budapesti fesztiválon a szervezők több kategóriában díjazzák is a bemutatott termékeket.
Tavaly az össztermék kategóriában a harmadik díjat szereztük meg, az idén is jó lenne az első ötben végezni. Ezt a kategóriát értékesebbnek tartjuk, mintha csak valamelyik termékünk szerepelne kiválóan, az össztermék-díj ugyanis rangot ad.

Különben nem a díjért megyünk, hanem mert fontosnak érezzük a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete egységét, összefogását, hiszen olyanok vagyunk, mint egy nagyon nagy család – tette hozzá Kobzos István.

Forrás: KM-MML

Ezt már olvasta?

Hamarosan nyit a tokaji Fesztiválkatlan

Elolvasom »