Fesztivál, koncert

Operett Gála a 100 Tagú Cigányzenekarral

Ideje: 2015. július 11.

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

A zene mindnekor és mindenhol megtalálja az utat a közönség szívéhéz, ezen az estén a Hungarikumok kavalkádja varázsol mesés hangulatot a színpadra; a  100 Tagú Cigányzenekar, a magyar operett és Tokaj.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei produkciók–többek között Liszt,- Bartók,- Kodály,- Hubay, Erkel-, Brahms,- Csajkovszkij,- Sarasate,- Strauss - művek - mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt, operettet játszanak.

A zenekar megalakulása óta több mint ezer koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházától a világ számos híres koncertterméig. Különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott előadásában a hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett megtaláljuk a modern világ zenei útkeresését is.

Hazánk egyszerre három kincsével is büszkélkedhetünk ezen az estén. Elsőként a 100 Tagu cigányzenekar kiváló szólistáival, akik nélkül elképzelhetetlen a magyar muzsika. Másik kincsünk az operett – a magyar operett –, amelynek népszerűsége egyedülálló a világon. És mindezt megkoronázza a helyszín, Tokaj, a csodálatos borvidék, amely a világörökség része.

Népszerű melódiákat hallhatnak utánozhatatlan környezetben, Kossuth-díjas és kiváló művészek tolmácsolásában.
Különleges estét kínál Önöknek a Hungarikumok Kavalkádja.

Jegyek kaphatók: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu

 

Budapest Klezmer Band

Ideje: 2015. július 25

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

A KLEZMER egy zenei stílusban kifejezõdõ "mentalitást" jelöl. A kifejezés arámi eredetû, jelentése úgy fordítható: "az ember átlényegül énekké". A zsidóság népzenéjére jellemzõ a dallamok szépsége, az elõadásmód egyedisége, a dallamok különös díszítése, a melódiák.

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu

 

Balkán Fanatik és a Rajkó Zenekar koncertje

Ideje: 2015. augusztus 6.

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

A zenei kultúrák nagyszerű találkozása Tokajban - A Rajkó Zenekar az elmúlt évtizedekben számtalan országban kápráztatta el a zenéjével a közönséget.  A magyar cigányzene értékeit a műfaji és stílusbeli határokat átlépve a Balkán Fanatik egészíti ki.

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu

 

Budapest Bár

Ideje: 2015. augusztus 8.

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel, 2015-ben egy Klezmer albummal lepték meg a közönséget – ezen a koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak.

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu

 

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő (Zempléni Fesztivál)

Ideje: 2015. augusztus 15.

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

A Csárdáskirálynő 2015-ben ünnepli születésének századik évfordulóját. Az Operettszínház előadása, KERO rendezésében friss, mai darabbá vált és a 2002-es bemutató óta töretlen siker.

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu

 

Budapest Dohnányi Zenekar: Retro Symphonic Rock (Zempléni Fesztivál)

Ideje: 2015. augusztus 21.

Helyszín: Tokaj FesztiválkatlanEgy kis időutazásra invitáljuk az érdeklődőket a 60-s, 70-es 80-as évek zenei világába, ahol olyan együttesek dalai, világslágerei hangoznak fel szimfonikus zenekari köntösben, mint a Beatles, Rolling Stones, ABBA, Queen, valamint a legnevesebb magyar előadók slágerei, mint az Illés, Omega, Zorán, Hungária.

Az est közreműködői a mai magyar popzenei élet neves képviselői lesznek.

Közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar. Vezényel: Hollerung Gábor.

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu
 
 

Dumas - Szomor - Pozsgai: Monte Cristo Grófja (Békéscsabai Jókai Színház előadása)

Ideje: 2015. augusztus 29.

Helyszín: Tokaj FesztiválkatlanSzerelem, intrika, bosszú és szenvedély – ahogy Dumas örökérvényű regényében, a színpadi műben is minden együtt van egy lebilincselő estéhez. A fiatal Edmond Dantest a rendőrség If várának börtönébe veti, ahonnan nincs visszatérés. Hosszú évek után sikerül megszöknie és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul hát, hogy bosszút álljon azokon, akik börtönbe vetették.

Szereposztás:
Dumas - Vastag Tamás
Edmond Dantes - Szomor György
Ifj. Edmond - Gulyás Attila
Mercedes - Gubik Petra
Willefort - Presits Tamás
Faria Abbé - Szőke Pál
Bonifacio - Gerner Csaba
Pacalio - Palla Szabina
Fernand - Csomós Lajos
Dandlars - Várfi Sándor
Albert - Szőke Norbert
Haydeé - Tatár Bianka
Jacopo - Katkó Ferenc
Börtönőr/ Napoleon - Vadász Gábor

Jegyvásárlás: ITT

Forrás: www.fesztivalkatlan.hu


Zempléni Fesztivál

Ideje: 2015. augusztus 13-23.

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális–turisztikai– gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.

A Fesztiválszövetség 2009-ben lezajlott, a magyarországi fesztiválokat értékelő eljárásában „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.

A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon.
A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.

A részletes program itt: http://www.tokaj-turizmus.hu/zempleni-fesztival-programok

Forrás: http://www.tokaj-turizmus.hu/zempleni-fesztival-p-733.html