Mi az inkontinencia és hogyan kezelhető?

Inkontinencia gyógyszerek

Gyenge húgyhólyaggal élni az életet? Nem kell belenyugodnia! Szinte egyetlen nő sem beszél róla, pedig milliókat érint: ez a hólyaggyengeség. A sűrű kijárkálás az illemhelyre korlátozza az érintettek napi tevékenységeit.

Fogamzásgátlás Endometriózis Meddőség HPV Inkontinencia Menopauza Várandósság Inkontinencia — Hiperaktívhólyag-szindróma gyógyszeres kezelése A vizeletinkontinencia fogalma a Nemzetközi Kontinencia Társaság meghatározása szerint, bármely húgycsövön keresztül jelentkező vizeletelfolyásra vonatkozik, függetlenül annak okától és mértékétől.

A hiperaktívhólyag-szindróma egy tünetegyüttes, melynek jellemzője az erős, parancsoló jellegű vizelési inger, ami gyakran - de nem minden esetben - vizeletelfolyáshoz inkontinenciához vezet.

inkontinencia gyógyszerek

Jellemző tünete a gyakori nappali nyolcnál több és éjszakai egynél több vizeletürítés. A hiperaktív hólyag-szindróma kortól független előfordulási gyakorisága mindkét nemnél kb.

inkontinencia gyógyszerek

Az érintett betegek száma az életkorral párhuzamosan növekszik. A panaszok gyakran társulnak egyéb betegségekkel, mint pl.

inkontinencia gyógyszerek

A hiperaktív hólyag-szindróma kezelésének leggyakoribb formája a gyógyszeres terápia, melynek következtében csökken a húgyhólyagban uralkodó nyomás, nő a húgyhólyag kapacitása és tágulékonysága, valamint csökken az akaratlan hólyag összehúzódások száma. Mindezek hatására javulnak a panaszok: csökken a vizelési ingerek erőssége és a vizeletürítések, illetve az inkontinencia előfordulásának a száma.

inkontinencia gyógyszerek

A különböző hatóanyag-tartalmú gyógyszerek hatékonysága közel azonos, azonban mellékhatás profil tekintetében jelentős különbségek figyelhetők meg. A korszerűbb gyógyszerek már kevés mellékhatással mint például a szájszárazság vagy a székrekedés rendelkeznek, hatásukat célzottabban, csak a húgyhólyagra fejtik ki. Ilyen készítményt forgalmaz a Richter is.

Inkontinencia kezelés

Ezen kívül az állapot javítása érdekében alkalmazhatók életmódbeli változtatások, a viselkedésterápia, a gáttorna, a hólyagtorna és a fizioterápia különböző formái. Magyarországon a hiperaktív hólyag-szindróma tünetekkel rendelkező nők és férfiak többsége még nem él az inkontinencia gyógyszerek kezelés lehetőségével inkontinencia gyógyszerek a nem kezelt betegek száma kb. Ezért szükség van a gyógyszergyártók és a forgalmazók által folyamatosan végzett, illetve támogatott egészségnevelő és felvilágosító tevékenységre, valamint szűrésekre, melyben a Inkontinencia gyógyszerek gyógyszergyár is aktív szerepet vállal, hogy változzon ez a helyzet.

Főoldal » Gyógyszer a családban » Vény nélkül kapható gyógyszerek ABC-ben » Az inkontinencia terápiája, gondozása A vizelet-inkontinencia olyan állapot, amelyet nem kell betegeinkkel elfogadtatni, hiszen az urológus, a nőgyógyász, a neurológus és a rehabilitációs szakember együttes munkájának eredményeként az esetek jelentős hányadában gyógyítható. A vizelet-inkontinencia már az ókorban is ismert probléma volt, hiszen az i.

Társaságunk emellett fontosnak tartja, hogy jelen legyen korszerű hatóanyagtartalmú termékeivel ezen a terápiás területen is annak érdekében, hogy a nők a mindennapokban zavartalanul, megszakítás nélkül végezhessék napi teendőiket, élvezhessék szabadidős programjaikat.